Silvio Berluskoni / - FOTO: EPA
07/04/2023 u 14:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Berluskoni vjeruje da će se još jednom oporaviti

Teško je, ali ću još jednom uspjeti, rekao je 86-ogodišnji medijski mogul u telefonskom intervjuu sa glavnim urednikom lista Augustom Mincolinijem

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni rekao je da vjeruje da će savladati plućnu infekciju izazvanu hroničnom leukemijom zbog koje se nalazi u intenzivnoj nezi, javio je danas list Il Đornale (Il Giornale).

"Teško je, ali ću još jednom uspjeti", rekao je 86-ogodišnji medijski mogul u telefonskom intervjuu sa glavnim urednikom lista Augustom Mincolinijem.

"Uspio sam takođe u osjetljivim i teškim situacijama da se uzdignem", rekao je Berluskoni, prenosi list.

Berluskoni, koji je tri puta bio premijer proveo je drugu noć u intenzivnoj njezi u bolnici San Rafaele u Milanu gdje su ljekari juče u medicinskom izvještaju naveli da ima leukemiju "neko vrijeme" i da je rak krvnih zrnaca u "upornoj hroničnoj fazi".

To saopštenje je bilo prvo zvanično od ljekara od kada je Berluskoni primljen u bolnicu u srijedu.

"Trenutna strategija predviđa liječenje plućne infekcije" kao i specijalizovan tretman uperen protiv ograničenja negativnih efekata hronične leukemije, navedeno je u ljekarskom izvještaju.

Jutros je ministar spoljnih poslova Antonio Tajani, pozivajući se na Berluskonijevog ličnog ljekara Alberta Cangrila, javio da je Beruskoni svjestan i da dobro reaguje na tretman.

Tajani je koordinator partije Forca Italija, koju je Berluskoni formirao prije oko 30 godina.

Berluskoni čija je partija stranka dio koalicije koja podržava vladu premijerke Đorđe Meloni, u posljednje vrijeme često odlazi u bolnicu. Bivši premijer godinama ima pejsmejker, a 2016. je imao još jednu intervenciju na srcu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 17:15