/ - FOTO YOUTUBE
10/01/2022 u 09:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бивша лидерка Мјанмара осуђена на четири године затвора

Против Нобеловке Су Ћи је пред судом покренуто готово десетак случајева за које су предвиђене укупне максималне казне више од 100 година затвора

Суд у Мјанмару, земљи која је под управом војне хунте, осудио је данас свргнуту лидерку Аунг Сан Су Ћи на четири године затвора по основу неколико оптужби, међу којима је, између осталог, посједовање илегално увезених воки-токија, рекао је извор упознат са поступком

Суд је осудио Су Ћи (76) на двије године затвора због кршења закона о извозу и увозу и посједовања ручних радио-станица, и на још годину затвора због посједовања комплета ометача сигнала, преноси Блиц.

Ове двије изречене казне ће тећи истовремено, навео је неименовани извор упознат са поступком.

Су Ћи је, такође, осуђена на двије године по још једној оптужби за кршење закона о управљању природним катастрофама у вези са правилима о корона вирусу, рекао је исти извор.

Против Нобеловке Су Ћи је пред судом покренуто готово десетак случајева за које су предвиђене укупне максималне казне од више од 100 година затвора.

Она пориче све оптужбе. Мјанмар је у превирању од државног удара 1. фебруара, када је изведен државни удар на демократски изабрану владу Су Ћи, што је на крају резултирало свеопштим протестима и забринутошћу међународне јавности.

Су Ћи је приведена истог дана када је дошло до пуча, да би у наредним данима, према полицијским документима, било пронађено шест илегално увезених воки-токија током претреса њене куће.

Она је 6. децембра осуђена на четири године затвора због подстрекивања и кршења правила о корона вирусу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:47