Ентони Блинкен / - ФОТО: THE JAPAN TIMES
26/01/2022 u 21:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Блинкен: Без уступака Русији у одговору на њене захтјеве око Украјине

Министарство спољних послова Русије саопштило је претходно да су САД доставиле писмени одговор на захтјеве Кремља, у тренутку високих тензија, када Запад страхује да ће Москва напасти Украјину

Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је да САД нису пристале на главне захтјеве Русије око неширења НАТО-а на Украјину, на које је Вашингтон данас писмено одговорио Москви.

Москва је тражила да се НАТО обавеже да се неће ширити на Украјину и друге бивше совјетске републике и да неће распоређивати оружје на тим територијама, јављају агенције, преносе медији.

Данашњи амерички одговор Русији јасно указује да САД остају при својим принципима, рекао је Блинкен: „Нема промјене, неће бити промјене.“

Министарство спољних послова Русије саопштило је претходно да су САД доставиле писмени одговор на захтјеве Кремља, у тренутку високих тензија, када Запад страхује да ће Москва напасти Украјину.

Амерички амбасадор у Москви Џон Саливен предао је одговор замјенику министра спољних послова Русије Александру Грушку.

Прије него што је добила одговор, Русија је данас упозорила да ће брзо предузети узвратне мјере ако САД и њихови савезници одбију њене безбједносне захтјеве и наставе агресивну политику.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров рекао је посланицима руског парламента да ће он и други највиши званичници саветовати предсједника Владимира Путина о наредним корацима пошто од САД добију писмене одговоре на захтјеве.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 14:41