Ентони Блинкен / - ФОТО: THE JAPAN TIMES
14/10/2021 u 06:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Блинкен: САД планираjу продубљивање веза са Палестинцима

Он је поручио и да САД не намјераваjу да подрже нормализациjу веза са сириjским предсједником Башаром ал-Асадом, ни његову рехабилитациjу све док не дође до неповратног напретка ка политичком рјешењу у Сириjи

САД планираjу да наставе да спроводе план о отворању америчког конзулата у Jерусалиму у оквиру напора да се продубе везе са Палестинцима, изjавио jе данас амерички државни секретар Ентони Блинкен након састанка са своjим колегама из Израела и Уjедињених Арапских Емирата.

- Наставићемо процес отварања конзулата у склопу продубљивања веза са Палестинцима - потврдио jе Блинкен у Стеjт департменту, преноси Роjтерс, јавља Блиц.рс.

Бавећи се блискоисточним питањима Блинкен jе у истом дану поручио и да Сjедињене Америчке Државе не намјераваjу да подрже нормализациjу веза са сириjским предсједником Башаром ал-Асадом, ни његову рехабилитациjу све док не дође до неповратног напретка ка политичком рјешењу у Сириjи.

Он jе на данашњоj конференциjи за новинаре потврдио да су приоритети Вашингтона у Сириjи усредсређени на пружање хуманитарне помоћи, на спречавање свих терористичких активности коjе би могле бити усмјерене на САД и на смањење насиља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:17