/ foto youtube
25/08/2021 u 23:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Блинкен: У Авганистану остало око 1.500 држављана САД

Амерички званичници су у контакту са око 500 америчких грађана у Авганистану како би их безбједно извели из земље

Амерички државни секретар Ентони Блинкен изјавио је да Вашингтон вјерује да је у Авганистану остало још око 1.500 америчких држављана, послије 12 дана масовних евакуација авионима из Кабула.

Блинкен је вечерас рекао да је још 4.500 Американаца евакуисано у операцији коју САД организују без престанка откако су талибани стигли до Кабула 14. августа, поразивши војску Авганистану, подржану од САД, преноси портал РТЦГ.

Шеф америчке дипломатије је објавио те податке послије неколико дана притиска на администрацију да објави званичне процјене броја Американаца које треба евакуисати из Авганистана до 31. августа, када ће и посљедњи војници САД напустити ту земљу.

Амерички званичници су у контакту са око 500 америчких грађана у Авганистану како би их безбједно извели из земље, рекао је неименовани амерички званичник. Блинкен је навео да се амерички званичници "агресивно обраћају више пута дневно, телефоном, мејлом, порукама", како би утврдили да ли преостали Американци и даље желе да оду из Авганистана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 11:28