/ Бајден и Путин
16/06/2021 u 09:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Блокирана Женева уочи састанка Путина и Бајдена

Вршене су преправке паркинга како би било простора за више од 30 возила делегације, и обезбјеђено је мјесто за слетање два хеликоптера

Лидери двије најјаче државе, Русије и Америке, Владимир Путин и Џо Бајден данас ће се састати у вили Ла Гранж у Женеви, гдје ће иза затворених врата покренути бројна спорна питања и то у тренутку када су односи САД и Русије на најнижем могућем нивоу од Хладног рата, пише telegraf.rs.

Данима уочи састанка у граду су вршене припреме за долазак двојице лидера. Вила Ла Гранж, која се налази на обали Женевског језера опасана је километрима бодљикаве жице. Вршене су преправке паркинга како би било простора за више од 30 возила делегације, и обезбјеђено је мјесто за слетање два хеликоптера.

Амерички предсједник у Женеву је стигао јуче, а након састанка са швајцарским предсједником и шефом дипломатије повукао се у хотел гдје би требало да борави све док не крене у правцу виле да се састане са Путином. Долазак руског председника у Женеву планиран је за данас. Вјерује се да ће Путин слетјети око поднева.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:50