Вирус корона, илустрација / - РТС
21/01/2022 u 10:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Боља ситуација са пандемијом у Кини, опада број новозаражених

Од почетка пандемије до 20. јануар, континентална Кина је регистровала укупно 105.484 потврђена симптоматска случаја, укључујући локалне и оне из иностранства

Кина је данас извјестила о најнижем дневном броју локално потврђених случајева ковида-19 у готово два мјесеца, након спровођења националне стратегије за брзо сузбијање вируса у градовима који су најтеже погођени епидемијом.

Кина је у протекла 24 сата регистровала 23 локалне инфекције са потврђеним симптомима, показују званични подаци, што је мање у односу на 43 колико је забиљежено дан раније, преноси агенција Ројтерс, јавља Нова.рс.

То је четврти узастопни дан опадања локалних симптоматских случајева, и најмањи је дневни број од 29. новембра.

Кинеска централна провинција Хенан и северни град Тјенђин, двије области у којима је откривен највећи број локалних случајева у Кини у протеклих 10 дана, пријавили су данас мање од 10 локално потврђених инфекција.

Главни град, Пекинг, пријавио је пет, што је незнатно више у односу на три дана раније. Јужни град Џухај и Сијан на сјеверозападу су такође пријавили само неколико нових локалних случајева.

Кина је пријавила и два нова асимптоматска случаја у југозападној провинцији Јунан, које класификује одвојено од потврђених случајева.

Није било нових смртних случајева, тако да је број умрлих остао на 4.636.

Од почетка пандемије до 20. јануар, континентална Кина је регистровала укупно 105.484 потврђена симптоматска случаја, укључујући локалне и оне из иностранства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:08