Борис Џонсон / - РТРС
03/10/2021 u 07:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Борис Џонсон има рјешење за недостатак горива: По потреби и више привремених виза за возаче цистерни

Премиjер jе посебно нагласио да jе циљ да се избјегне нека од раниjих ситуациjа када jе, да би се одржао друмски тарнспорт, дозвољен много већи броj имиграциjа, што jе негативно утицало и на цијену рада у том сектору

Британски премиjер Борис Џонсон поручио jе да ће имиграциjска правила остати под контролом, али ниjе искључио могућност издавања више привремених виза у покушаjу да се олакша недостатак возача цистерни, што jе довело до несташице горива.

"Оно што сада имамо jе систем коjи нам омогућава да контролишемо миграциjе и коjи нам даjе флексибилност. Можемо отворити наша тржишта ако jе потребно, и наравно да ћемо све држати под контролом", рекао jе Џонсон, преноси Роjтерс.

Премиjер jе посебно нагласио да jе циљ да се избјегне нека од раниjих ситуациjа када jе, да би се одржао друмски тарнспорт, дозвољен много већи броj имиграциjа, што jе негативно утицало и на цијену рада у том сектору.

Влада у Лондону jе у саопштењу издатом 1. октобра навела да ће привремене визе за приближно 5.000 страних возача камиона коjе намјерава да ангажуjе, траjати до краjа фебруара умјесто до Божића, како jе првобитно планирано, а у настоjању да предуприједи потешкоће у производњи хране, влада jе такође обjавила да ће у земљу моћи да дође 5.500 страних радника у сектору живинарске производње, од краjа октобра до краjа године.

Британско удружење друмских превозника РХА саопштило да jе Британиjи потребно jош 100.000 возача ако жели да задовољи потражњу.

Недостатак камионџиjа дјелимично су узроковани Брегзитом и ковидом, коjи су прекинули обуку и тестирање возача на око годину дана,а у разговору са новинарима током посјете jедноj болници, Џонсон ниjе искључио могућност издавања више привремених виза.

У jош jедном потезу владе, намијењеном ублажавању притисака на бензинске пумпе, око 200 припадника воjске, међу њима и 100 возача, ће од понедјељка бити распоређено да помогну у отклањању несташица горива коjе су довеле до празних бензинских станица и дугих редова за бензин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 10:59