/ - Фото: Твитер
23/01/2022 u 22:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Британска морнарица заплијенила дрогу вриједну 20 милиона долара

Како се наводи, ова акција Британске морнарице уједно представља и највећу запљену још од прошле године када је заплијењено 2,4 тоне недозвољених супстанци

Британска краљевска морнарица заплијенила је данас у Оманском заливу више од тону дроге чија је укупна вриједност процијењена на 20,3 милиона долара, саопштило је британско министарство одбране, преноси Klix.ba.

Како се наводи, ова акција Британске морнарице уједно представља и највећу запљену још од прошле године када је заплијењено 2,4 тоне недозвољених супстанци у Арапском мору.

-У операцији која је трајала скоро 10 сати, припадници морнарице су заплијенили 663 килограма хероина, 87 килограма метамфетамина те 291 килограм хашиша и марихуане-саопштено је из британског министарства.

image
- Фото: Твитер

Према информацијама из Велике Британије, операција запљене дроге извршена је уз помоћ брода HMS Montrose који надгледа подручје Оманског залива још од 2019. године.

-Наше трајно присуство никада не јењава. Ова успјешна операција спријечила је да велика количина дроге потенцијално стигне у Велику Британију те да се продаје на британским улицама. Организованим криминалцима, који се често повезују с финансиранњем тероризма, такође је на овај начин ускраћен извор прихода-рекла је заповједница HMS Montrose Claire Thompson.

Поводом цијеле акције огласио се и британски министар одбране Ben Wallace који се захвалио свим припадницима морнарице на успјешно обављеном задатку.

-Као резултат ове акције, наше улице су сигурније. Такође, угушили смо огроман извор прихода међународним криминалним групама-рекао је Wallace.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:13