Ilustracija / - FOTO: PEXELS
29/07/2024 u 19:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Britanska policija uhapsila tinejdžera: Osumnjičen da je izbo nožem osam osoba

Britanska policija uhapsila je 17-godišnjeg mladića nakon što je najmanje osam ljudi izbodeno nožem u gradu Sautportu na sjeverozapadu Engleske, a svjedoci su rekli lokalnim medijima da su vidjeli kako hitne zdravstvene službe pomažu djeci koja su krvarila.

Britanski premijer Kir (Keir) Starmer je nazvao ovaj napad "duboko šokantnim".

Služba hitne pomoći saopštila je da je tretirala osam pacijenata sa ubodnim povredama koji su prebačeni u tri različite bolnice, uključujući dječju bolnicu Alder Hey.

Napad u Engleskoj: Osam osoba izbodeno, među povrijeđenima i djeca

Policija je saopštila da je uhapsila tinejdžera i zaplijenila nož nakon što je pozvana da interveniše. Nije bilo šire ugroženosti javnosti, dodaje se u saopštenju policije.

Policija je dodala da se incident ne tretira kao da je povezan sa terorizmom i da ne traga ni za kim drugim. Uhapšeni tinejdžer je iz Benksa, sela nedaleko od Sautporta.

- U ovoj ranoj fazi, istrage su u toku kako bi se utvrdio motiv ovog tragičnog incidenta i apelujemo na ljude da ne spekulišu, saopštila je policija.

Bi-Bi-Si (BBC) i drugi mediji javili su da se napad dogodio u društvenom centru gdje je bio zakazan ples i joga na muziku Tejlor Svift za djecu osnovnoškolskog uzrasta.

- Užasne i duboko šokantne vijesti stižu iz Sautporta. Moje misli su sa svima pogođenima, naveo je premijer Kir (Keir) Starmer na Iksu (X).

- Želeo bih da zahvalim policiji i hitnim službama na njihovom brzom reagovanju. Obavještavaju me kako se situacija razvija, dodao je Starmer.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 18:08