Ана Брнабић / - (фото:ATVBL.COM)
25/09/2021 u 21:21 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брнабић: Београд спреман на дијалог, Приштина није

Она је апеловала на међународну заjедницу да инсистира да Приштина почне да примјењуjе договорено у Бриселу, посебно да формира Заjедницу српских општина

Премиjерка Србије Ана Брнабић рекла jе да jе у разговорима чула да jе више него очигледно да jе Србиjа спремна на диjалог и да jе очигледно да Приштина ниjе, преноси РТС.

– Питали су ме шта може да се уради, jа сам рекла диjалог – навела jе Брнабић из Њуjорка.

Она је апеловала на међународну заjедницу да инсистира да Приштина почне да примјењуjе договорено у Бриселу, посебно да формира Заjедницу српских општина. Током четвородневне посјете, имала jе и низ билатералних сусрета на маргини, попут свих лидера коjи су се после годину дана паузе због короне, поново састали у Њуjорку.

– О ковиду сам имала доста тога да кажем зато што Србиjа jесте показала своjу наjjачу страну. Било ми jе важно да нагласим да jе Србиjа донирала више од милион доза, али оно што ми jе било важно када причамо о КиМ jесте да причамо нешто о људским причама jер нису то броjеви и нису само флоскуле да се тамо тешко живи и да КиМ остаjе териториjа са наjмање повратника од свих постконфликтних териториjа на цијелом свијету – рекла jе премиjерка Брнабић.

О ситуациjи на КиМ Брнабићева jе говорили на свим састанцима. А на питање да ли jе било повратне реакциjе, каже да jе било.

– Углавном jе била боља него што сам очекивала, али да не даjем лажне наде, и jа сам довољно дуго у политици да знам да може jедно да се чуjе на састанку, а да у пракси буде друго, али сам чула да jе више него очигледно да jе Србиjа спремна на диjалог и да jе очигледно да Приштина ниjе. Чула сам такође и то ми jе важно jер ме jе изненадило колико мисле да никада ситуациjа ниjе била озбиљниjа и на ивици сукоба. Питали су ме шта може да се уради, jа сам рекла диjалог – поручила jе Брнабић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:35