/ - JEVGENIJ PRIGOžIN. PRINTSCREEN
24/08/2023 u 17:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čečenski komandant: Smrt Prigožina odgovara Francuskoj i SAD

Moramo da tražimo nekoga ko je imao koristi od ubistva Prigožina, rekao je on

Smrt osnivača Vagnera Jevgenija Prigožina, mogla bi da bude od koristi za Sjedinjene Države i Francusku, tvrdi Apti Alaudinov, komandant specijalnih snaga Ahmat i zamjenik komandanta 2. armijskog korpusa Oružanih snaga Rusije, rečeno je u Telegram kanalu.

- Moramo da tražimo nekoga ko je imao koristi od ubistva Prigožina. Posebno u vreme kada se dešavaju važni događaji u Africi. Trebao nam je Vagner da održimo stabilnost na afričkom kontinentu u interesu naše države. Govorimo o Francuskoj, koja se povukla iz zemlje od koje je uzimala resurse. I SAD, koje su tamo izgubile uzde vlasti“ - napisao je Alaudinov, prenosi ruska državna agencija RIA novosti.

Кako je saopštilo Ministarstvo za vanredne situacije Ruske Federacije, u srijedu se kod sela Кuženkino u Tverskoj oblasti srušio privatni avion Embraer Legasy, koji je letio iz Moskve za Sankt Peterburg.

Svih deset ljudi koji su se nalazili u avionu je, prema preliminarnim informacijama, poginulo.

Prema spisku putnika koji je dostavila Federalna agencija za vazdušni saobraćaj, među putnicima je naveden Jevgenij Prigožin. Agencija je takođe javila da je avion koji se srušio u Tverskoj oblasti pripadao kompaniji MNT-Aero LLC, specijalizovanoj za poslovni transport.

Istražni komitet Rusije otvorio je slučaj o kršenju pravila bezbjednosti saobraćaja i funkcionisanja vazdušnog saobraćaja. Dodato je da je na lice mjesta izašla uviđajna ekipa, te da će biti zakazana sva neophodna vještačenja, sproveden je niz istražnih radnji na utvrđivanju uzroka nesreće.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 06:10