/ - FOTO YOUTUBE JFK LIBRARY
16/12/2021 u 21:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦИА крила информације: Објављена докумената о убиству Кенедија

"Убица је сарађивао са КГБ"

Америчка администрација објавила је скоро 1.500 докумената Националне архиве о убиству предсједника Џона Кенедија 1963. у Даласу. 

Али, фрустрирани истраживачи убиства које је покренуло бројне, и данас живе теорије завјере, кажу да нема много да се сазна из до сада повјерљивих докумената, сакупљених у оквиру владине ревизије Кенедијевог убиства, пише Блиц.

Како пише ЦНН, велика већина докумената које је Национална архива објавила као нове дјелују да су дупликати претходно објављених докумената са свега неколико редигованих ријечи које су сада откривене, често име службеника ЦИА или локација прекоморске агенције које су истражитељи већ саставили. Неки немају никаквих промјена.

Ово и даље оставља преко 10.000 докумената која су или дјелимично редигована или у потпуности задржана, а која неће бити виђена најраније до децембра 2022, према наредби америчког предсједника Џоа Бајдена у октобру.

Објављивање је продужило огорчену дебате између федералне владе и истраживача Кенедијевог убиства, који наводе да су ЦИА, ФБИ и друге националне безбједносне агенције стално ометале њихово пуштање одобрено Конгресом.

Пун документ како је објављен у оригиналу можете прочитати ОВДЈЕ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 11:45