/ - PHOTO BY ISAAC QUESADA ON UNSPLASH
17/12/2021 u 09:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦНН: Борба против короне постаје много опаснија

Наводи се да је сада ситуација још комликованија, јер се европске земље боре са двије ствари: огромним бројевима новозаражених и падом стопе вакцинације

Европа није успјела да убиједи своје становништво да се вакцинише, упркос мјесецима увјеравања, интензивним кампањама, расправама у разним медијима, пише ЦНН, преноси агенција МИНА.

Наводи се да је сада ситуација још комликованија, јер се европске земље боре са двије ствари: огромним бројевима новозаражених и падом стопе вакцинације.

ЦНН наводи да је поразна чињеница да само 19 одсто Европљана укључује своју владу међу најпоузданије изворе информација о вакцини против коронавируса, што су заправо подаци Европског барометра.

У основи, људе који вјерују институцијама није потребно увјеравати у вакцинацију, а на људе који немају повјерења вјероватно се ни не може утицати, преноси Индеx.хр.

Источна Европа је мјесто гдје су стопе вакцинације најниже. Бугарска има најнижу стопу од свих, само 26,6 одсто укупног становништва је цијепљено. Ова земља такође пролази и кроз велику политичку кризу, а само прошле године три пута су одржани парламентарни избори.

Ниже стопе вакцинације могу се наћи у земљама и регионима с гласним популистичким или екстремистичким

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 08:54