Сергеј Лавров / Фото: SPUTNIK/Алексей Филиппов)
05/06/2022 u 18:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Црна Гора забранила прелет авиона Лаврову уочи посјете Србији

Прије два дана Вучић је саопштио да је посјета Лаврова већ заказана, те да је исход посјете неизвјестан док се она не одигра

Црна Гора, Сјеверна Македонија и Бугарска забраниле су прелет авиона којим је руски министар спољних послова Сергеј Лавров требало сјутра да допутује у посјету Београду, пишу српски медији Данас и Вечерње Новости. 

Истовремено, из кабинета предсједника Србије Александра Вучића стигла је најава да се сјутра у 10 часова прије подне састаје са руским амбасадором у Београду Александром Боцан-Харченком.

Подсјетимо, премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је ситуација око доласка Лаврова у Београд „изузетно компликована“ и да се логистиком његовог путовања бави предсједник Србије Александар Вучић.

-Заиста је невјероватно да је ситуација у Европи и у свијету таква да предсједник једне државе треба да се бави таквим стварима, као што је логистика око путовања једног министра иностраних послова од које зависи да ли ће доћи или не- рекла је Брнабић за телевизију Пинк и додала да су у питању проблеми са „прелетима“.

Вучић је такође саопштио да је посјета Лаврова већ заказана, те да је исход посјете неизвјестан док се она не одигра.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:02