/ - ЗАПЛИЈЕЊЕНИ КОКАИН - ТВИТЕР
08/02/2022 u 19:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђенова: Заплијењено скоро пола тоне кокаина

На броду је пронађено и беживотно тијело српског држављанина, пишу италијански медији

Италијанска полиција заплијенила је у луци Ђенова око 450 килограма кокаина на броду који је допловио из Бразила и ухапсила лучког радника док је истоваривао дрогу из контејнера, јављају тамошњи медији.

На броду је пронађено и беживотно тијело српског држављанина, пишу италијански медији.

У контејнеру који је истоварен са теретног брода „МСЦ Аделаиде“ пронађено је 14 кеса са 400 пакета кокаина укупне тежине 445 килограма, пише у саопштењу италијанска полиција. Како наводе, тржишна вриједност пронађеног кокаина износи око 30 милиона еура.

Познат идентитет Србина (51) прекланог на броду пуном кокаина

Брод „МСЦ Аделаиде”, који је носио товар кафе, пристигао је у италијанску луку из Рио де Жанеира у Бразилу прије два дана. Пошто се товари који стижу из одређених географских подручја сматрају ризичним, контејнери са брода премјештени су у лучки терминал да буду касније прегледани, пише даље.

Током ноћи, међутим, полиција је на сигурносним камерама видјела да је лучки радник помјерао један од контејнера због чега су ријешили да интервенишу. Радника су ухапсили док је из контејнера истоваривао кесе са кокаином.

У саопштењу полиције, не наводи се податак који су данас пренијели бројни италијански медији, да је на броду „МСЦ Аделаиде“ пронађено и беживотно тијело српског морнара старости око 50 година. Медији пишу да није утврђено да су ова догађаја повезана.

Брод је пловио под заставом Панаме, а прије него што се усидрио у Ђенови, застао је у Шпанији – у Валенсији и Канарским острвима, као и у луци Ђоја Тауро на југу Италије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 00:29