Ема Коронел  / Фото: Интернет
05/06/2021 u 15:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дива Синалое: Да ли ће бахата краљица мексичког картела издати Ел Чапа?

Сви се питају да ли ће Ема дати информације о свом мужу или ће ћутати

Ема Kоронел Ајспуро, супруга вjероватно највећег наркобоса на свijету Хоакина Гузмана "Ел Чапа", осуђеног на доживотни затвор, од фебруара се налази у затвору.

Док сjеди иза решетака сви медији се питају да ли ће Ема Kоронел уништити Ел Чапа и извући се тиме што ће полицији дати информације о мужу или ће и она бити на доживотној робији.

У свијету је позната као дива Синалое, жена чувеног нарко боса Ел Чапа, али и по великом познавању нарко картела који је и сама водила и по томе што може да уништи Хоакина Гузмана Лоеру Ел Чапа.

Многи је виде као краљицу нарко свијета, а у овом тренутку се налази у ћелији затвора Вилијам Трусдејл у Вирџинији.

Она и Ел Чапо имају статус икона у Мексику а до прије неколико мјесеци, планирала је да покрене сопствену модну линију "Ел Чапо Гузман".

image
Фото: АФП

Позната је по раскошном облачењу, скупоцјеној одјећи и накиту и стилу живота који је многима незамислив. Све то је прибавила тако што је упознала Гузмана када је имала само 17 година, заљубио се у њу и крунисао је титулом једне од кључних фигура у вођењу нарко картела Синалоа.

Дива Синалое је наводно радила са Гузмановим синовима у припреми бјекства. Они су купили земљу у близини затвора, набавили оружје и оклопно возило и прокријумчарили Ел чапу сат са ГПС-ом како би могао да се снађе у тунелу кроз који је прошао возећи се на специјално дизајнираном мотору. Ипак то га није спасило од тога да заврши на доживотној робији у затвору са максималним обезбјеђењем у Kолораду.

image

Фото: TODD HEISLER/The New York Times

- Фото: TODD HEISLER/THE NEW YORK TIMES

Учествовала је у помагању Ел Чапу да побјегне из затвора 2015. године и помагала му је у дистрибуцији кокаина.

Луцеро Гвадалупе Санчез Лопез, Гузманова дугогодишња љубавница свједочила је против њега и добила 10 година затвора јер се нагодила са тужилаштвом ком је открила детаље о његовом мафијашком свијету, док је баш на том суђењу сједјела Ема.

Сада се поставља питање да ли ће и Kоронел на исти начин себи купити слободу откривањем најмрачнијих тајни мексичког нарко боса који, обрни окрени, више неће видјети свијет ван зидина затвора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 14:01