Maja Šam / - FOTO: SCREENSHOT/ X
17/10/2023 u 10:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Djevojka talac Hamasa: Izvedite me odavde što prije

U videosnimku koji je objavio Hamas može se vidjeti kako mlada žena leži na krevetu sa povrijeđenom rukom dok joj zdravstveni radnik zavija ruku

Palestinska organizacija Hamas objavila je videosnimak na kojem prikazuje djevojku Maju Šam koja je iz južnog dijela Izraela prebačena u Gazu prvi dan rata.

Kako navode izraelski mediji, Šam je oteta rano ujutro u subotu na području u blizini Gaze gdje se održavao muzički festival na kome je ubijeno najmanje 260 ljudi.

U videosnimku koji je objavio Hamas može se vidjeti kako mlada žena leži na krevetu sa povrijeđenom rukom dok joj zdravstveni radnik zavija ruku, piše klix.ba.

Nakon toga, SŠam se obrća javnosti i Vladi Izraela, ali i pripadnicima Hamasa.

- Vi ste se pobrinuli za mene, dali ste mi ljekove. Sve što tražim je da me vratite mojoj porodici, roditeljima, braći, što je prije moguće. Molim vas, izvedite me odavde što prije - rekla je 21-godišnja Maja.

Videosnimak objavljen je nedugo nakon što je portparol Hamasa najaveo da da ta grupa planira da oslobodi strane taoce koje drže u Gazi.

Prema njegovim riječima, Hamas je od subote zarobio 200 ljudi, dok su druge militantne frakcije zarobile još najmanje 50 Izraelaca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 11:14