Доналд Трамп / - Фото: АБЦ
21/10/2021 u 07:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Доналд Трамп наjавио отварање своjе друштвене мреже

Платформа "Truth Social" биће доступна у бета верзиjи на позив од новембра 2021. године

Бивши предсjедник САД Доналад Трамп наjавио jе да ће покренути сопствену друштвену мрежу звану "Truth Social" пошто jе у jануару искључен са Твитера, Феjсбука и Jутjуба, коjи су га оптужили да jе преко тих платформи подстицао присталице на насиље преко тих платформи приjе напада на Конгрес.

– Формирао сам Truth Social и групу Трамп Медиjа енд Текнолоџи (ТМТГ) да се одупрем тираниjи технолошких гиганата", рекао jе Трамп у саопштењу и прецизирао да ће његова платформа бити покренута у првом тромjесечjу 2022. године – јављају агенције, преносе медији.

Велике компаниjе у Силициjумскоj долини употребиле су своjу jеднострану моћ да ућуткаjу гласове неслагања у Америци, додао jе Трамп.

Републикански милиjардер искључен jе са Феjсбука, Твитера и Jутjуба послиjе напада на Конгрес САД 6. jануара, коjи су спровеле његове присталице за вриjеме церемониjе потврђивања побjеде Џозефа Баjдена на предсjедничким изборима.

Приjе искључивања Трамп jе имао готово 89 милиона пратилаца на Твитеру преко кога jе обjављивао велики броj предсjедничких одлука, имао jе 35 милиона пратилаца на Феjсбуку и 24 милиона на Инстаграму.

Платформа "Truth Social" биће доступна у бета верзиjи на позив од новембра 2021. године, наводи се у саопштењу док ће Трампова нова медиjска група ТМТГ такође имати видео сервис на захтjев са забавним програмима и подкастима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:05