Борис Џонсон / - интернет
14/01/2022 u 17:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џонсон упутио извињење краљици: Особље се забављало уочи сахране принца

Краљица Елизабета се придржавала епидемиолошких мјера током погребне церемоније

Уред британског премијера Бориса Џонсона ) упутио је у петак формално извињење краљици Елизабети након што се сазнало да се особље у премијеровој резиденцији у Даунинг Стриту забављало до касно у ноћ уз много алкохола и то уочи сахране преминулог принца Филипа , у вријеме када су дружења у затвореном простору била забрањена у јеку пандемије коронавируса, преноси "The Guardian", преноси Аvaz.ba.

Џонсону пријети најтежа криза у његовом мандату након готово свакодневних открића о низу окупљања током локдауна због пандемије коронавируса, због којег обични грађани нису имали прилике ни опростити се ни присуствовати укопу своје умируће родбине.

Изградивши политичку каријеру на презиру устаљених норми у друштву, Џонсон се сада налази под све већим притиском заступника из његове Конзервативне странке. Критичари кажу да није у стању владати и да је обмануо парламент поричући да су се кршиле епидемиолошке мјере.

У необичном расплету дуге приче о којој сада бруји читава Британија, "Daily Telegraph" је у свом чланку описао забаве и дружења која су се догађала у Даунинг Стриту, а посебно су издвојили онај од 16. априла 2021., године, само дан прије сахране принца Филипа.

- Јако је жалосно и срамотно да се ово све догађало у вријеме националне жалости и Даунинг Стрит је упутио извињење краљици - рекао је Џонсонов гласноговорник новинарима.

Краљица Елизабета се придржавала епидемиолошких мјера током погребне церемоније

Џонсон се тог дана налазио у резиденцији Чекерси није био позван ни на једно окупљање, додао је гласноговорник. "Daily Telegraph" пише да су пијанка и партијање у Даунинг Стриту били толико раскалашени да је особље у неком тренутку отишло до оближње трговине како би купили велике количине алкохола.

Прољевали су вино по теписима у резиденцији, а особље за чишћење је затекло и сломљену љуљачку премијеровог сина. Идућег се дана краљица Елизабета опростила од принца Филипа, свог супруга с којим је у браку била 73 године, који је преминуо у 99. години.

Одјевена у црно и с црном маском преко лица, 95-годишња Елизабета изгледала је тужно сједећи сама због строгог придржавања епидемиолошких мјера током погребне церемоније за принца Филипа која се одржала у дворцу Виндсор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 00:19