/ - PHOTO BY GANI NURHAKIM ON UNSPLASH
16/05/2022 u 11:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Епидемија у Сјеверној Кореји: Ким наредио војсци да помогне у стабилизовању ситуације

За сада није познато на који начин ће војска бити укључена у покушај заустављања ширења заразе

Лидер Сjеверне Кореје Ким Џонг Ун наредио је војсци да помогне у стабилизовању ситуације услед ширења епидемије вируса корона у тој земљи, преноси Blic.rs.

Он је на састанку политичког бироа критиковао главне званичнике задужене за здравствени сектор у Сјеверној Кореји због онога што је назвао неодговорним радним ставом. Ким је издао наредбу да се стабилизује испорука љекова у Пјонгјангу, уз учешће "снага војне медицине" у Народној војсци, јавила је корејска новинска агенција KCNA.

За сада није познато на који начин ће војска бити укључена у покушај заустављања ширења заразе, али је Ким нагласио потребу "да се исправе слабе тачке у систему за снабдевање лијековима и да се предузму снажне мере за њихово превожење".

Наредба је издата након што се Ким пожалио како лекови из државних залиха нису на вријеме испоручени становништву путем апотека. Он је оптужио цивилне званичнике задужене за одговор на епидемију да "нису прописно препознали тренутну кризу, већ су само причали о духу посвећеног служења народу".

Сјеверна Кореја се бори са таласом епидемије од краја априла, а прошле седмице су уведене строге мјере затварања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 19:49