РЕЏЕП ТАЈИП ЕРДОГАН И ЕДИ РАМА / - ФОТО: ТВИТЕР
17/01/2022 u 23:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ердоган у Тирани с Рамом, потписано седам споразума у различитим областима

Ердоган је рекао да су везе Турске са Албанијом „на нивоу стратешког партнерства“, и додао да је циљ обје земље достизање годишње трговинске размјене од милијарду долара

Премијер Албаније Еди Рама и предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган обећали су у Тирани да ће додатно јачати везе двије земље и унаприједити економске и културне односе.

Ердоган је посјетио Албанију, како би са Рамом разговарао о јачању билатералних веза, али и ради отварања комплекса са 522 стана за Албанце, остале без дома у земљотресу 2019. године.

Албанија и Турска су потписале седам споразума у ​​различитим областима, укључујући медије, полицију, културу и управљање ванредним ситуацијама. Турска је један од највећих инвеститора у Албанији и један од њених водећих трговинских партнера

Ердоган је рекао да су везе Турске са Албанијом „на нивоу стратешког партнерства“, и додао да је циљ обје земље достизање годишње трговинске размјене од милијарду долара. Прошле године је размјена износила 853 милиона долара.

Турски предсједник је поновио захтјев Албанији да предузме "конкретне, одлучне кораке" ка уклањању присуства групе око исламског проповједника Фетулаха Гулена. Анкара ту групу сматра терористичком организацијом, одговорном за неуспели државни удар у Турској јула 2016. године, када је погинула 251 особа. Гулен негира умјешаност у покушај државног удара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 01:15