/ - PHOTO BY CHRISTIAN LUE ON UNSPLASH
19/02/2022 u 21:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ЕУ ће координисати испоруку хуманитарне помоћи Украјини

Помоћ коју пружају државе чланице „има за циљ да подржи напоре Украјине да се припреми за све могуће сценарије“, наводи се у саопштењу Европске комисије

Европска унија (ЕУ) саопштила је данас да ће координисати испоруку хуманитарне помоћи Украјини, посебно медицинског материјала и заштитне опреме ваздушним путем, на захтјев Кијева,ј јављају агенције преносе медији.

Помоћ коју пружају државе чланице „има за циљ да подржи напоре Украјине да се припреми за све могуће сценарије“, наводи се у саопштењу Европске комисије.

Помоћ укључује медицинске маске за једнократну употребу, стерилне рукавице, електричне генераторе, антибиотике и дезинфекциона средства које обезбјеђују Словенија, Ирска, Румунија и Аустрија.

Француска ће обезбиједити стотине шатора, простирки, ћебади и врећа за спавање, 3.000 рукавица за „хемијску, биолошку, радиолошку и нуклеарну“ заштиту, као и покретну болницу која може да лијечи 500 људи, наводи се у саопштењу.

-Чим је Украјина затражила нашу помоћ, радили смо даноноћно да помогнемо властима- рекао је европски комесар за управљање кризама Јанез Ленарчич.

-Помоћ цивилној заштити је на путу. Словенија, Румунија, Француска, Ирска и Аустрија су већ дале помоћ и очекујем даљу помоћ у наредним данима од других земаља чланица ЕУ-додао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 03:09