Жозеп Борељ / - СЛОБОДНИ ИЗВОРИ
30/09/2021 u 06:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЕУ шаље посматраче на изборе у Венецуелу

Биће одржан изборни процес без преседана, уз сагласност већине политичких снага по први пут у последњих неколико година, на коjима ће се бирати од 3.000 регионалних и општинских представника у Венецуели, саопштио jе Борељ

Европска униjа ће послати посматраче на регионалне изборе у Венецуели заказане за 21. новембар, на позив Националног изборног савета земље, потврдио jе данас Високи представник за сполjну политику и безбједност ЕУ Жозеп Борељ.

– Биће одржан изборни процес без преседана, уз сагласност већине политичких снага по први пут у последњих неколико година, на коjима ће се бирати од 3.000 регионалних и општинских представника у Венецуели – саопштио jе Борељ, преноси Роjтерс, јавља Блиц.рс.

Он jе рекао и да ће посматрачка мисиjа ЕУ извршити независну техничку процену свих аспеката изборног процеса о чему ће поднијети извјештаj и предложити препоруке за побољшање будућих избора.

Гласање долази након три године боjкота избора од стране опозициjе и неуспјелих напора, коjе су САД подржале економским санкциjама, да се смијени социjалистички председник Николас Мадуро коjи jе на власти од 2013. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 17:15