Photo by Eugene Chystiakov on Unsplash
12/07/2021 u 12:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Фајзер" с америчким званичницима преговара о трећој дози вакцине

Фаучи у недјељу није искључио могућност треће вакцине, али је рекао да је сада прерано да се очекује да америчка владу сада препоручи трећу дозу вакцине

Компанија "Фајзер" је саопштила како се њених представници планирају састати с водећим америчким научним званичницима како би разматрали захтјев фармацеутске фирме за савезно одобрење треће дозе вакцине против коронавируса.

Водећи медицински савјетник предсједника Џо Бајдена, Ентони Фаучи признао је како је "потпуно изгледно, можда и вјероватно" да ће додатна доза бити потребна.

Компанија је саопшила како је планирано одржавање састанка с представницима Администрације за храну и лијекове (ФДА) и осталим званичницима, неколико дана након што је Пфизер навео да ће додатне дозе вакцине бити потребне у року од 12 мјесеци.

-Фајзеров научник Микаел Долстен изјавио је за Associated Press прошле седмице да рани подаци из студије о јачању вакцине указују да нивои антитијела скачу за пет до десет пута након примања треће дозе, у поређењу с другом дозом коју су примили неколико мјесеци раније - докази за које вјерује да подржавају потребу јачања вакцине.

Фаучи у недјељу није искључио могућност треће вакцине, али је рекао да је сада прерано да се очекује да америчка владу сада препоручи трећу дозу вакцине. Центри за контролу и превенцију болести и ФДА су у праву кад сматрају трећа дозе вакцине још није потребна.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:44