Потреси у ФБИ
12/09/2021 u 16:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ФБИ скинуо ознаку тајности са првог документа о нападима 11. септембра

У последње вријеме у америчкој јавности расту критике на због тога што Бајден није предузео никакве кораке према жртвама

Федерални истражни биро (ФБИ) објавио је, по налогу америчког предсједника Џоа Бајдена, први од тајних докумената заснованих на њиховим истрагама терористичких напада 11. септембра, преноси Н1.

ФБИ је објавио документ, из 2016. године, с којег је скинута ознака повјерљивости у вези с логистичком подршком двојици саудијских отмичара у терористичким нападима 11. септембра 2001. године.

Документ, који детаљно описује контакте отмичара са њиховим саудијским партнерима у САД, укључује информације о држављанину Саудијске Арабије, за којег се сматра да је помогао двојици отмичара који су извршили нападе 11. септембра.

У документу у којем се спомиње да је држављанин Саудијске Арабије Омар ал-Бајуми, објавештајни агент, учествовао у пружању путовања, смјештаја и финансијске помоћи двојици отмичара.

Прошле недјеље, амерички предсједник Џо Бајден је потписао извршну наредбу којом захтева објављивање докумената који су до данас били повјерљиви, на основу истрага ФБИ о терористичким нападима 11. септембра.

У последње вријеме у америчкој јавности расту критике на због тога што Бајден није предузео никакве кораке према жртвама 11. септембра.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:03