/ Илустрација - WIKIPEDIA
07/06/2021 u 12:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Француска изрекла казну: "Гугл" мора да плати 220 милиона еура

Одлука коjом се "Гугл“ кажњава посебно jе значаjна jер jе прва у свијету коjа се бави сложеним алгоритамским процесима коjи се користе за оглашавање на интернету, рекла jе Изабел де Силва, коjа jе на челу Регулаторног тијела

Француско Национално регулаторно тијело за заштиту конкуренциjе изрекло jе технолошком гиганту "Гуглу" новчану казну од 220 милиона еура.
- Регулаторно тијело за заштиту конкуренциjе изриче „Гуглу“ санкциjе у износу од 220 милиона еура због промовисања његових услуга у сектору онлаjн оглашавања - саопштено jе у понедјељак.

Надзорни орган за заштиту конкуренциjе додао jе да поред казне постоjе и обавезе коjе jе преузела компаниjа "Алфабет", у чиjем jе власништву "Гугл", обећаваjући да ће конкурентима олакшати употребу његових алата за онлаjн оглашавање. 

- Одлука коjом се "Гугл“ кажњава посебно jе значаjна jер jе прва у свијету коjа се бави сложеним алгоритамским процесима коjи се користе за оглашавање на интернету - рекла jе Изабел де Силва, коjа jе на челу француског Регулаторног тијела.

Обавезе америчке компаниjе, коjе би требало да важе три године, дио су нагодбе постигнуте са француским регулаторним тијелом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:24