Ilustracija / - FOTO: UNSPLASH - AJ COLORES POLICIJA
23/07/2024 u 21:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Francuska: Uhapšen osumnjičeni za planiranje napada tokom Olimpijskih igara

Francuska policija uhapsila je muškarca na području Bordoa koji je, kako se navodi, planirao napad tokom Olimpijskih igara, potvrdio je danas neimenovani bezbjednosni izvor potvrđujući pisanje dnevnika Parizijen.

Odvojeno, francuska antiteroristička policija PNAT je potvrdila za Rojters da je 18-godišnji muškarac uhapšen u departmanu Žironda, na jugozapadu Francuske jer je namjeravao da izvrši jedan ili više napada, ali nije pomenuto da postoji bilo kakva povezanost sa OI.

Ranije danas francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Dermanen izjavio je da je oko 1.000 osoba osumnjičenih za umješanost u obavještajne aktivnosti u korist "stranih sila", spriječeno da prisustvuje Olimpijskim igrama, prenosi B92.

- U procesu provjere zabranjeno je prisustvo oko 5.000 ljudi, a za oko 1.000 je izdata potpuna zabrana prisustva - naveo je Darmanen.

Bezbjednosno su provjeravani su olimpijski volonteri, radnici i druge osobe uključene u Olimpijske igre, a ukupno je izvršeno oko milion bezbjednosnih provjera uključujući i provjere lica koja su podnosila zahtjeve da pred ceremoniju otvaranja igara dobiju pristup u najstrože kontrolisanu bezbjednosnu zonu u Parizu, duž obala Sene, prenio je ranije AP.

-Hoćemo da budemo sigurni da se sport ne koristi za špijunažu, sajber napade ili kritikovanje, a ponekad čak i širenje laži o Francuskoj i Francuzima -  poručio je Darmanen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. septembar 2024 02:04