Бил Гејтс / - Н1
15/06/2022 u 17:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Гејтс: Криптовалуте су превара, темеље се на теорији већих будала

- Навикнут сам више на улагања у имовину, попут фарми које имају производњу или компaније које нуде стварне производе, рекао је он

Бил Гејтс није фан криптовалута и НФТ-а. Оснивач Микрософта је на конференцији TechCrunch рекао да су криптовалуте и НФТ превара.

 - Ти трендови дигиталне имовине сто посто се темеље на ‘теорији већих будала', рекао је Гејтс, преноси CNN Business. Гејтс се реферисао на теорију према којој се понекад може зарадити куповином прецијењене имовине ако се та имовина касније може продати по још већој цијени.

“Једна “будала” би у том случају могла купити прескупу имовину, надајући се да је може продати “већој будали” од себе и тако узме зараду. То може функционисати све док има довољно “будала” спремних платити више. Али кад више нико не жели куповати, низ се прекида и слиједи значајан пад цијене.”

Гејтс је рекао да се не тргује криптовалутама и наругао се НФТ-овима Боред Апес, шалећи се да ће “скупе дигиталне слике мајмуна веома побољшати свијет”. Умјесто тога, Гејтс каже да преферира старомодна улагања.

Битцоин и остале криптовалуте у слободном паду

- Навикнут сам више на улагања у имовину, попут фарми које имају производњу или компaније које нуде стварне производе, рекао је он.

Гејтсове изјаве долазе у тренутку када су битцоин и друге криптовалуте у слободном паду. У новембру 2021. године битцоин је досегао врхунац од 69.000 долара. Од тада најврједнија свјетска криптовалута изгубила је двије трећине своје вриједности и данас досегла око 20.000 долара. Само од прошле седмице пад је око 25 посто.

Гејтс је и раније био скептичан према криптовалутама. У интервјуу за Блоомберг 2021. Гајтс је рекао да је једно кад Илон Маск и Тесла улажу у битцоин, а друго кад просјечни улагачи слиједе његов примјер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 03:13