/ - PHOTO BY BERMIX STUDIO ON UNSPLASH
27/10/2021 u 12:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Глобална полицијска акција против интернет продаје дроге

Према подацима Европола, заплијењено је 26,7 милиона еура у готовини и дигиталним валутама, као и 234 килограма дроге и 45 комада оружја

У девет земаља ухапшено је 150 људи због сумње да су продавали дрогу или другу илегалну робу преко даркнета, јавља crimesite.

Према подацима Европола, заплијењено је 26,7 милиона еура у готовини и дигиталним валутама, као и 234 килограма дроге и 45 комада оружја.

Мрачно тржиште

Заплијењено је  152 килограма амфетамина, 27 килограма опијата и више од 25.000 таблета екстазија.

Операција је названа Дарк ХунТОР и одвијала се у Аустралији, Бугарској, Француској, Њемачкој, Италији, Холандији, Швајцарској, Великој Британији и Сједињеним Државама.

Операција Тамно ХунТОР је резултат од ДаркМаркет које се предузимају онлине 12. јануара ове године. ДаркМаркет је у то вријеме било највеће илегално тржиште мрачног веба на свијету. У тој операцији, њемачке власти су ухапсиле наводног оператера пијаце и заплениле криминалну инфраструктуру. Ово је детективима широм свијета дало приступ великој количини доказа. Европски центар за сајбер криминал (ЕЦ3) од тада саставља обавијештајне пакете како би идентификовао главне осумњичене.

Холандски продавци

Након тога, 150 купаца и продаваца умрежених у продају десетина хиљада илегалне "робе" ухапшено је у Европи и САД. Све ове осумњичене Еуропол сматра важним осумњиченима. Хапшења су извршена у САД (65), Њемачкој (47), Уједињеном Краљевству (24), Италији (4), Холандији (4), Француској (3), Швајцарској (3) и Бугарској (1). Још  су у току бројне истраге како би се ушло у траг људима који стоје иза још више мрачних веб налога.

У истрази се појавило 26 холандских продаваца који су испоручили 213 поруџбина из Холандије у вредности већој од 250.000 еура

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:13