Милан Калинић / - архива
04/06/2022 u 12:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Глумац Милан Калинић ослобођен оптужби за насилничко понашање

Апелациони суд у Београду, након одржане сједнице вијећа, донио је 24. маја 2022. године пресуду којом је одбио као неосновану жалбу Вишег јавног тужиоца у Београду и потврдио првостепену пресуду

Апелациони суд у Београду ослободио је глумца Милана Калинића оптужби за насилничко понашање на кошаркашкој утакмици између Црвене звезде и Партизана у априлу 2019. године.

Како се наводи на сајту Апелационог суда, Пресудом Вишег суда у Београду од 24. фебруара 2022. године, Милан Калинић је ослобођен од оптужбе да је извршио кривично дјело насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу.

Оптужницом Вишег јавног тужиоца у Београду Милану Калинићу је стављено на терет да је 6. априла 2019. године, у хали у Београду, непосредно прије почетка кошаркашке утакмице у оквиру полуфинала плеј-офа АБА лиге између екипа КК „Црвена звезда“ и КК „Партизан“ физички напао учесника ове спортске приредбе Далибора Крковића, на тај начин што је у простору партера, поред столица за ВИП посјетиоце, окривљени најпре Далибору Крковићу навукао јакну преко главе, након чега је истог, док је био сагнут ударио неколико пута затвореном шаком у предјелу главе и тијела, наводи Суд.

Апелациони суд у Београду, након одржане сједнице вијећа, донио је 24. маја 2022. године пресуду којом је одбио као неосновану жалбу Вишег јавног тужиоца у Београду и потврдио првостепену пресуду.

- Апелациони суд налази да, имајући у виду да на приложеном ЦД нема фотографија које су забиљежиле физички обрачун у простору партера, поред столице за ВИП посјетиоце имеђу окривљеног и осталих учесника, да међу испитаним свједоцима нема очевидаца предметног догађаја, као и да је сведок Далибор Крковић у свом исказу навео да није видео ко му је задао неколико удараца, правилно је првостепени суд нашао да током доказног поступка Виши јавни тужилац у Београду није доказао да је окривљени учинио кривично дјело које му је стављено на терет - наводи се.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 22:43