Грчка страхује од већег мигрантског таласа / - Фото:РТРС
11/10/2021 u 21:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Грчка повећава број војника на граници са Турском

Грци су такође након пада Авганистана у руке Талибана инсталирали и нови систем надзора, страхујући од већег мигратског таласа

Грчка војска ће повећати број војника на граници са Турском због могућег повећања илегалних миграција из Авганистана.

Како су поручили из грчког министарства одбране, око 250 официра ће се придружити граничним снагама, којих је већ око 1.500 распоређено дуж границе.

Осим тога, око 800 припадника биће распоређено на аеродромима и у регионима уз саму границу са Турском.

Грчка је последњих година пооштрила миграциону политику, те подигла око 40 километара дугу ограду уз турску границу. Грци су такође након пада Авганистана у руке Талибана инсталирали и нови систем надзора, страхујући од већег мигратског таласа.

Грчка је одбацила наводе група за људска права да потискуjе мигранте са своjих граница и саопштила да jе све што чини у борби против илегалне миграциjе у оквиру међународног права.

Грчки министар за миграциjе Нотис Митарахи рекао jе у парламенту да све већи броj земаља ЕУ врши притисак на извршну комисиjу да донесе оштриjе мјере за одвраћање миграната.

Грчка, Пољска и Литваниjа су међу 12 земаља коjе су прошле седмице послале писмо Европскоj комисиjи тражећи оштриjе мјере на спољним границама ЕУ против илегалне имиграциjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

07. decembar 2021 10:23