Протести у Бриселу / - фото: ПРИНТСКРИН
21/11/2021 u 20:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хаос на улицама Брисела након увођења нових мјера

Протест под називом „Заjедно за слободу“ почео jе мирно, али се убрзо претворио у сукоб када jе jедан дио окупљених бацио каменице на полициjске снаге, коjа jе одговорила коришћењем водених топова и сузавца

Десетине хиљада људи изашло jе данас на улице Брисела како би протестовали против нових ковид мјера, а протест се убрзо претворио у сукоб између полициjе и окупљених грађана.

Десетине хиљада људи изашло jе данас на улице Брисела како би протестовали против нових ковид мјера, а протест се убрзо претворио у сукоб између полициjе и окупљених грађана, преноси Нова.рс.

Након наглог скока заражених у Белгиjи, Влада ове земље одлучила jе да уведе нове мјере како би спријечила ширење коронавируса.

Оне нису наишле на одобрење грађана коjи су се данас на улицама Брисела побунили против нових одлука коjе подразумијеваjу ограничено кретање невакцинисаних.

Они коjи одбиjаjу да приме неку од доступних вакцина против вируса ковид-19 неће бити у могућности да уђу у ресторане и барове, а уведено jе и обавезно ношење заштитних маски за све стариjе од десет година.

Нове мјере изазвале су гнијев код jедног дијела грађана коjи су данас изашли на улице како би показали своjе незадовољство.

Протест под називом „Заjедно за слободу“ почео jе мирно, али се убрзо претворио у сукоб када jе jедан дио окупљених бацио каменице на полициjске снаге, коjа jе одговорила коришћењем водених топова и сузавца.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 02:11