/ foto youtube
08/10/2021 u 09:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Индија отвара врата туристима

Министарство унутрашњих послова Индије саопштило је да је послије разматрања разних информација одлучило да почне поново издаје туристичке визе странцима

Индија ће отворити врата страним туристима од 15. октобра послије више од годину дана затворености због пандемије ковида-19, објавила ја синоћ влада, преноси РТЦГ портал. Министарство унутрашњих послова Индије саопштило је да је послије разматрања разних информација одлучило да почне поново издаје туристичке визе странцима који долазе у Индију од 15. октобра.

Страни туристи, превозници који их довозе у Индију и сви укључени на мјестима гдје стижу туристи треба да поштују све ковид-19 протоколе. Министарство је навело да је примило представнике влада индијских држава и индустрије туризма прије него што је донијело одлуку о одобрењу поновног доласка туриста у земљу.

Индија је суспендовала издавање виза за странце у марту 2020. када је ковид-19 почео да се шири у свијету, а индијска влада је увела строго закључавање земље. Касније су укинуте рестрикције за одређене категорије странаца као што су пословни људи и дипломате.

Међутим у марту и мају ове године Индија, земља са 1,3 милијарди становника, погођена је снажним таласом епидемије када је на врхунцу било око 400.000 заражених и 4.000 умрлих дневно.

Од тада је ширење епидемије јако успорило са око 20.000 новозаражених и између 200 и 300 умрлих дневно. Рестрикције су укинуте за већину активности у земљи.Више од 250 милиона људи је потпуно вакцинисано, што је само 20 одсто становништва и стручњаци упозоравају на нови талас епидемије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 02:30