Вакцинација илустрација / - LAZAR RUZIC
06/11/2021 u 22:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Институт „Торлак” произвео милион и по доза вакцине „Спутњик В”

У складу са уговором коjи су потписали са руском страном, до краjа године произвешће jош 2.500.000 доза компоненте jедан и два, преноси Б92

Институт „Торлак” jе заjедно са своjим руским партнерима до сада произвео 1.500.000 доза „Спутњик В” вакцине компоненте 1 и компоненте 2.

То jе изjавила директорка овог института Вера Стоиљковић, преноси Б92.

– Институт „Торлак” jе заjедно са државом Србиjом, са Владом и са нашим Министарством, уз огромне напоре, успио да произведе вакцину против ковида. Сама та чињеница да jе ту вакцину успио да произведе мали броj фармацеутских кућа и држава уопште, даjе на значаjу како нашоj кући, тако и нашоj земљи – истакла је Стоиљковић.

 Осим вакцине против ковида, „Торлак” jе непсоредно прије сезоне дистрибуирао и своjу тровалентну вакцину против грипа, тако да jе и она у количини од 200.000 доза на располагању грађанима Србиjе.

У складу са уговором коjи су потписали са руском страном, до краjа године произвешће jош 2.500.000 доза компоненте jедан и два.

– Надамо се да ће та сарадња бити настављена, вакцина jе одлична, ефикасна, квалитетна, безбједна и заиста jе од срца препоручуjемо за вакцинациjу – поручила је Стоиљковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 08:12