Iran / -(EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA)
27/08/2023 u 13:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Iran: Za dvije godine razmijenjeno više od 1,5 hiljada zatvorenika

Od početka administracije predsjednika Ebrahima Raisija u avgustu 2021. potpisano je 14 bilateralnih dokumenata sa devet zemalja, a izručen je 1.531 iranski zatvorenik - rekao je Rahimi

Iranski ministar pravde Amin Hossein Rahimi saopštio je da je u posljednje dvije godine između Irana i drugih zemalja razmijenjen ukupno 1.531 zatvorenik.

- Od početka administracije predsjednika Ebrahima Raisija u avgustu 2021. potpisano je 14 bilateralnih dokumenata sa devet zemalja, a izručen je 1.531 iranski zatvorenik - rekao je Rahimi za agenciju IRNA, prenosi Mina.

On je naveo da je od prošle godine u Iran vraćeno 298 iranskih zatvorenika iz drugih zemalja i dodao da su 1.233 strana državljana zatvorena u Iranu vprebačena u svoje zemlje u okviru bilateralnih sporazuma, prenio je Tanjug.

Rahimi je dodao da su iranski zatvorenici vraćeni iz Kine, Tanzanije, Kurdistana, Katara i sa Tajlanda, a osuđeni su na dugotrajne zatvorske kazne zbog posjedovanja narkotika i zabranjenih droga.

Rahimi je naveo i da je 28 iranskih zatvorenika iz Kuvajta i dva iranska osuđenika iz Indije prebačeno u Iran uz saradnju Ministarstva pravde, Ministarstva vanjskih poslova i konzulata Irana u Kuvajtu i Indiji, prenosi Al Džazira.

On je napomenuo i da je do sada razmijenjeno 279 avganistanskih zatvorenika na osnovu sporazuma o transferu osuđenika, dodajući da je prošle godine u Avganistan prebačeno 800 zatvorenika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 09:35