Ukrajinska zastava duga 30 metara / - FOTO: MREžA X
24/08/2024 u 09:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ispred zgrade EK razvijena zastava Ukrajine duga 30 metara

Ukrajinska zastava duga 30 metara razvijena je juče ispred zgrade Evropske komisije u Briselu povodom obilježavanja Dana državne zastave zemlje. Jučerašnjoj ceremoniji prisustvovali su predstavnici Komisije, Evropskog parlamenta, diplomatskog kora i nekoliko Ukrajinaca, od kojih su mnogi nosili tradicionalnu nošnju.

Potpredsjednica Evropskog parlamenta Sophie Wilmès rekla je da joj je zadovoljstvo još jednom izraziti čvrstu podršku Evropskog parlamenta Ukrajini.

- Želim da posvetim ovu ceremoniju najvećoj hrabrosti koju Ukrajinci pokazuju svaki dan, počevši od 2022. godine. Želim da im kažem da će ih Evropski parlament stajati uz njih rame uz rame koliko god bude potrebno - rekla je ona.

Komesar EU za unutrašnje tržište Thieri Breton rekao je da Komisija osuđuje napade Rusije raketama i bespilotnim letjelicama koje su usmjerene na civilno stanovništvo.

(VIDEO) Ukrajina pokrenula "veliki napad bespilotnim letjelicama" na Moskvu

- Potpisivanjem zajedničke bezbjednosne obaveze između EU i Ukrajine u junu, poslali smo veoma snažan signal podrške Ukrajini, kao i vrlo jasan signal Rusiji - dodao je.

Ukrajina danas, 24. augusta, obilježava Dan nezavisnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 23:36