Unspalsh, ilustracija
03/08/2021 u 21:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Истраживање: Од ковида 19 умрло више људи него што је пријављено?

У свијету је пријављено око 4,22 милиона смртних случајева повезаних са короном, али стручњаци са Хебрејског универзитета сматрају да су нетачни подаци

Студија израелских истраживача сугерише да би број смртних случајева од ковида 19 широм свијета мога да буде већи за милион од пријављеног, javqaju agencije prenose mediji.

У свијету је пријављено око 4,22 милиона смртних случајева повезаних са короном, али стручњаци са Хебрејског универзитета сматрају да су нетачни подаци или намјерно умањивање вируса у неким земљама довели до значајног потцјењивања морталитета, преносе медији.

Економиста Ариел Карлински и статистичар Дмитриј Кобак проучавали су скоро половину земаља на свијету, посматрајући статистику смртних случајева током пандемије у односу на период без короне, претходних година.

Нјихови подаци засновани на прорачунима указују на мањак пријављених бројева умрлих од коронавируса од укупног броја умрлих. Они тврде да се велики недостатак непријављених бројева састоји од умрлих који су везани за корону, али су категорисани другачије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:13