/ Foto: YARA NARDI/POOL PHOTO VIA AP
03/09/2021 u 08:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Италијански премијер: Можда ћемо увести да вакцинација буде обавезна

Влада је већ начинила вакцинацију обавезном за медицинске раднике, уколико желе да буду плаћени

Италија би могла да начини вакцинацију обавезном за све особе које су медицински и старосно квалификоване за то, а планира да почне са бустер дозама касније овог мјесеца - прво ће их добити особе са придруженим болестима, изјавио је премијер Марио Драги.

Влада је већ начинила вакцинацију обавезном за медицинске раднике, уколико желе да буду плаћени, али је Драги рекао да ће можда сви морати да се вакцинишу када Европска агенција за љекове (ЕМА) да пуно одобрење вакцинама, пренио је Ројтерс.

Уколико ЕМА да пуно одобрење, у том тренутку би, према ријечима Драгија, вакцинација могла да постане обавезна за све који су квалификовани.

Премијер Италије је додао да је увјерен да до краја месеца 80 одсто грађана старијих од 12 година може да буде потпуно вакцинисано, у односу на садашњих 70,5 одсто.

Он је додао да влада планира да прошири употребу такозване зелене пропуснице, која је потребна за дужа путовања, приступ многим слободним активностима, а обавезна је и за запослене у школама.

Од почетка пандемије у Италији је од ковида умрло 129.352 људи, по чему је ова земља друга по броју умрлих од корона вируса у Европи, иза Велике Британије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:14