Iz svijeta stižu saučešća i osude terorističkog napada u Moskvi / foto: RIA Novosti
22/03/2024 u 23:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Iz svijeta stižu saučešća i osude terorističkog napada u Moskvi

Brojne države osudile su teroristički napad u Moskvi u kojem je ubijeno najmanje 40, a ranjeno više od 145 ljudi, i izrazile saučešće ruskom narodu.

Francusko Ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je solidarnost sa Rusima nakon terorističkog napada u Moskvi.

- Naše misli su usmjerene ka žrtvama, ranjenicima i ruskom narodu - navodi se u saopštenju Ministarstva na društvenoj mreži X.

Predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev izrazio je saučešće ruskom kolegi Vladimiru Putinu zbog žrtava terorističkog napada u zgradi koncertne dvorane "Krokus" u Moskvi.

Grčko Ministarstvo spoljnih poslova osudilo je teroristički napad u Moskvi i nazvalo ga "strašnim".

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Rusiji saopštila je da je šokirana terorističkim napadom u Moskvi i izrazila saučešće ruskom narodu, prenose RIA Novosti. Napad je osudila i ambasada Velike Britanije u Moskvi ističući da je to "užasna tragedija".

Saudijska Arabija najoštrije osuđuje teroristički napad u Moskvi i još jednom ukazala na potrebu za borbom protiv svih oblika ekstremizma, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje.

Iz Ministarstva su Rusiji poželjeli mir “i da ostane bezbjedna”.    

Ujedinjeni Arapski Emirati osudili su teroristički napad u Krokusu i naglasili da odbacuju svaki oblik nasilja koji je u suprotnosti sa međunarodnim pravom, navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova te zemlje, prenosi Tanjug.

Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova UAE osudio je teroristički napad u dvorani "Krokus" u Moskvi i rekao da Iran "stoji uz Rusiju u ovom tragičnom trenutku".

Saučešće ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i ruskom narodu zbog terorističkog napada na koncertnu halu Krokus izajvio je i palestinski predsjednik Mahmud Abas.

Privremena libijska vlada, sa sjedištem u istočnoj Libiji, takođe je osudila teroristički napad u Moskvi, a ministar Osama Hamad rekao je za RIA Novosti da "terorizam nema vjeru i nacionalnost“.

Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) saopštila je večeras da je do pucnjave i vatre došlo prije koncerta u "Krokus" siti holu u moskovskoj oblasti Krasnogorsk, na sjeverozapadnoj granici Moskve.

Prema podacima FSB-a, poginulo je 40 ljudi, a više od 145 ih je povrijeđeno.

Ruski istražni komitet pokrenuo je krivični postupak povodom terorističkog napada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:34