/ - PHOTO BY STANISLAV VDOVIN ON UNSPLASH
20/05/2024 u 11:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Izrael: Nismo umiješani u smrt iranskog predsjednika

Izrael je objavio da nije umiješan u smrt iranskog predsjednika Ebrahima Raisija u helikopterskoj nesreći u kojoj je poginulo i nekoliko članova njegove pratnje.

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan poginuli su kada se njihov helikopter srušio dok je prelazio iznad planinskog terena u jakoj magli, potvrdio je potpredsjednik Irana.

Iranska vlada sazvala je za danas hitan sastanak nakon pogibije predsjednika Irana Ebrahima Raisija i ministra spoljnih poslova te zemlje Hoseina Amir Abdolahijana u padu helikoptera, javila je iranska državna novinska agencija IRNA.

Poginuli iranski predsjednik i šef diplomatije, hitan sastanak vlade u Teheranu

Iranska novinska agencija Tasnim izvještava da će sahrana predsjednika Ebrahima Raisija biti održana sjutra u Tabrizu - gradu u koji je u njedelju i putovao.

Agencija navodi da će biti održane i sahrane i ostalih osam osoba koje su poginule u nesreći, pozivajući se na zvaničnike u iranskoj provinciji Istočni Azerbejdžan.

Tijela će prethodno biti odvezena u odjeljenje forenzike u Tabrizu.

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei takođe je izdao zvanično saopštenje u kojem je najavio petodnevnu javnu žalost za predsjednikom Raisijem.

Ko je bio Ebrahim Raisi – dijete revolucije i vjerni vojnik Islamske Republike

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. jul 2024 13:35