Нове мјере у Израелу / - НН
24/05/2021 u 11:16 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Израел укида рестрикције на окупљања

Од 1. јуна Израелцима више неће бити потребан доказ о вакцинацији да некуда уђу, а неће бити ограничења на окупљања ни на отвореном, ни у затвореном простору

Израел ће 1. јуна укинути све преостале рестрикције на окупљања уведена због пандемије коронавируса након успјешне кампање вакцинисања.

Министар здравља Израела Јули Еделштајан најавио је да ће маске морати да се носе у затвореном најмање још наредне двије седмице, док здравствени експерти разматрају да ли да се и та мјера укине.

Рестрикције уведене на путовања у иностранство остаће на снази и могуће је да ће се појачати како би се спријечило ширење нових сојева вируса, преносе израелски медији.

Међутим, од 1. јуна Израелцима више неће бити потребан доказ о вакцинацији да некуда уђу, а неће бити ограничења на окупљања ни на отвореном, ни у затвореном простору.

Еделштајан је апеловао на Израелце да не путују у земље са високом стопом морбидитета и да се придржавају мјера физичког растојања када су у иностранству.

Израел је захваљујући вакцинацији број новозаражених коронавирусом смањио са 8,6 хиљада на врхунцу кризе на само 27 дневно у просјеку током ове седмице.

У Израелу тренутно 22 болнице немају ни једног обољелог пацијента од ковида-19 и нема медицинског особља у карантину због излагања вирусу.

Више од 5,1 милиона Израелаца од око девет милиона је примило обије дозе вакцине, а 92 одсто Израелаца старијих од 50 година је ревакцинисано.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 16:13