Okupirane teritorije / - N1
27/07/2023 u 23:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Izraelski vojnici ubili 14. godišnjeg Palestinca

Kako je navedeno dječak Fares Šarhabil Abu Samra ubijen je u gradu Kalkiliji, a izraelska vojska nije odmah komantarisala to ubistvo

Izraelski vojnici ubili su danas 14-godišnjeg Palestinca na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštili su zvaničnici palestinskog Ministarstva zdravlja.

Kako je navedeno dječak Fares Šarhabil Abu Samra ubijen je u gradu Kalkiliji, a izraelska vojska nije odmah komantarisala to ubistvo.

Ministar nacionalne bezbjednosti Izraela, ultranacionalista, Itamar Ben-Gvir podsjetio je u međuvremenu svetilište u Jerusalimu, često poprište nasilja, gdje se nalazi džamija Al-Aksa, treća po značaju u islamu.

Ta posjeta, do koje dolazi u trenutku kad nasilje između dva naroda traje već godinu i po dana i ne pokazuje znake smirivanja, po svoj prilici će izazvati osudu Palestinaca koji takve poteze smatraju provokativnim.

Ben-Gvir se pridružio stotinama Jevreja koji su posjetili sveto mjesto da obilježe jevrejski dan žalosti i pokajanja Tiša B‘Av zbog uništenja prvog i drugog hrama. To su ključni događaji u jevrejskoj istoriji, navodi AP.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 18:52