/ - PHOTO BY SCOTT RODGERSON ON UNSPLASH
07/04/2023 u 14:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jerusalim: U pucnjavi na Zapadnoj obali ubijene dvije osobe

Izrael je u četvrtak napao infrastrukturu Hamasa u Pojasu Gaze, kao odgovor na više od 30 ispaljenih raketa iz Libana na izraelsku teritoriju, za šta okrivljuje palestinske grupe

 U pucnjavi na Zapadnoj obali danas su ubijene dvije osobe, saopštile su izraelske vlasti. Izraelska vojska navela je da je pucano na vozilo u blizini Hamra. Hitna pomoć Magden David Adom saopštila je da su dvije žene poginule, a treća je teško ranjena, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Izrael je u četvrtak napao infrastrukturu Hamasa u Pojasu Gaze, kao odgovor na više od 30 ispaljenih raketa iz Libana na izraelsku teritoriju, za šta okrivljuje palestinske grupe.

AFP prenosi da su se čule najmanje tri eksplozije u Gazi oko 23 sata i 15 minuta, nekoliko minuta prije nego što je izraelska vojska objavila da "izvodi udare na Pojas Gaze".

- Borbeni avioni pogodili su "tunel" u području Beit Hanoun - sjeverno od Pojasa Gaze, a drugi u području Khan Younis - južno od teritorije- kaže se u saopštenju izraelske vojske.

Navodi se da su pogođena i dva centra za proizvodnju oružja, koja pripadaju Hamasu, islamističkom pokretu koji je na vlasti u Pojasu Gaze od 2007. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 19:14