Unsplash, ilustracija
24/08/2021 u 11:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кабул: Отет авион, нико не зна ко је био у њему

Кабинет је такође саопштио да има још око 100 Украјинаца који очекују евакуацију из Авганистана

Украјински авион који је стигао у Авганистан ради евакуације Украјинаца отели су неидентификовани људи који су га преусмјерили у Иран, преноси Б92.

Вијест је потврдио замјеник украјинског министра спољних послова Јевгениј Јенин.

-Прошле недјеље, наш авион су отели други људи. У уторак нам је авион практично украден да би одлетио у Иран са неидентификованом групом путника на лету умјесто да превезе Украјинце. Наша три сљедећа покушаја евакуације такође нијесу била успјешна јер наши људи нијесу могли да уђу на аеродром- рекао је Јенин, а преноси руска агенција Тасс.

Замјеник министра, међутим, није рекао ништа о томе шта се догодило са авионом или да ли ће Кијев покушати да га поврати или како ће украјински грађани бити враћени из Кабула, на овом практично "украденом" авиону или на неком другом који би послао Кијев.

У недјељу је војно-транспортни авион са 83 особе, укључујујући 31 Украјинца, допутовао из Авганистана у Кијев, а кабинет предсједника саопштио је да се кући вратило 12 украјинских војника, а евакуисани су и страни извејштачи и јавне личности који су тражили помоћ.

Кабинет је такође саопштио да има још око 100 Украјинаца који очекују евакуацију из Авганистана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:38