/ Фото: SPUTNIK/Алексей Никольский
01/03/2022 u 20:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Кадиров поручио Украјинцима: Ослободимо земљу од издајника и разбојника!

Крију се иза борбе за људске и националне идеале, а у стварности само отуђују два народа и двије државе, тврди чеченски лидер

Чеченски лидер Рамзан Кадиров поручио је грађанима Украјине да у њиховој земљи нема патриота и бранитеља и да постоје националисти и терористи.

-Они се само крију иза борбе за људске и националне идеале, а у стварности само отуђују два народа и двије државе Ваше руководство не брине о грађанима, не размишља о вама нити покушава да вам побољша услове живота- сматра Кадиров.

За украјинског лидера Владимира Зеленског казао је да је изгубио везу са свијетом, и то одавно.

- Он није владао, али њиме се влада. Нико му не вјерује, јер није учинио ни један исправан и смишљен чин. Све ово вријеме водио је Украјину злим путем који је очевицима догађаја у Чеченији из 90-их веома добро познат. Провидне су нове тактике и наводне ‘интеграције’ са Западом, која на крају води само заштити интереса страних држава- додао је Кадиров.

Истакао је да предсједник Русија Владимир Путин, као и сваки Рус, не жели људске жртве међу братским народом.

- Он жели да Украјинци имају могућност да сами одређују своју судбину, а не да зависе од жеља западних „партнера“. Ја, као војни стручњак, као човјек који је видио и доживио савремене информационе и теренске ратове, молим вас, Украјинце, да нас чујете и постанете господари своје земље, одбацујући присталице европске пропаганде. Само тако ћемо искључити даље људске жртве- навео је Кадиров. 

Према његовим ријечима, и међу Чеченима већ постоје губици.

- Двоје је погинуло, још шесторо је повријеђено, са различитим степеном повреда. Да, они убијају у рату, то им намеће професија коју су одабрали. И ови момци су изабрали да постану хероји који су дали своје животе за безбједност двије земље. Имали су наређење – да минимизирају губитке међу цивилним становништвом Украјине, и испунили су га. Сва наређења су спремни да испуне наши момци. Руска, Чеченска гарда, наоружана најсавременијом опремом, униформама, физички припремљена, решена је да испуни наређење било ког степена сложености. И, верујем да је потребно направити корак даље, и то одмах. Неопходно је прећи на велику операцију уништавања нациста и терориста и ослобађање градова. И у овој борби, оружане снаге Украјине имају пуно право да стану раме уз раме са руским трупама. Увјеравам вас да су руски војници спремни за такве заједничке активности и да ће им се само радовати. Ако међу онима који су узели оружје има Чечена, занесених „идејама“ или  новцем, предлажем им да се врате мирном животу у својој домовини. Даћу све од себе да их што прије вратим кући. Мирни грађани Украјине! Војне снаге Украјине! Ослободимо заједно земљу од издајника и разбојника - поручио је Кадиров.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 05:52