/ - SRDJAN BOLJEVIC
02/10/2021 u 08:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Калифорниjа прва уводи обавезну ковид вакцинациjу ђака

Према новоj мjери, коjу jе наjавио гувернер Калифорниjе, ковид 19 ће бити на списку болести против коjих дjеца мораjу да се вакцинишу да би похађала државне или приватне школе

Калифорниjа ће бити прва америчка држава коjа ће увести обавезну вакцинациjу ђака против ковида 19, наjавио jе гувернер Гевин Њусом.

Њусом jе рекао да америчка Управа за храну и љекове (ФДА) прво мора да одобри траjну дозволу за употребу вакцине код различитих узраста дjеце, преноси Роjтерс.

Према новоj мjери, коjу jе наjавио гувернер Калифорниjе, ковид 19 ће бити на списку болести против коjих дjеца мораjу да се вакцинишу да би похађала државне или приватне школе.

ФДА jе дала одобрење за употребу вакцине против ковида 19 код стариjих од 16 година, док jе за узраст од 12 до 15 година одобрена хитна употреба.

То здравствено регулаторно тиjело треба да 26. октобра разматра употребу Фаjзерове вакцине код дjеце узраста од пет до 11 година.

У неколико великих школских округа у Калифорниjи jе уведена обавезна вакцинациjа поjединих ученика.

У школском округу Лос Анђелеса, наjвећем у земљи, обавезна jе имунизациjа дjеце стариjе од 12 година, с обзиром на то да jе за таj узраст одобрена хитна употреба Фаjзерове вакцине.

Здравствени званичници истичу да су оштре мjере за сузбиjање ковида помогле да се протеклих недjеља успори ширење вируса у Калифорниjи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 22:47