/ Printscreen
10/08/2023 u 16:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kina dozvolila građanima putovanje u još 70 zemalja

Odluka je donijeta pošto se broj međunarodnih letova iz Kine i ka njoj postepeno vraća na nivo od prije pandemije

Poslije ukidanja posljednjih ograničenja za putovanja zbog pandemije korona virusa Kina je dozvolila svojim građanima da putuju u još više od 70 zemalja.

Odluka je donijeta pošto se broj međunarodnih letova iz Kine i ka njoj postepeno vraća na nivo od prije pandemije.

Kina je uvela stroga ograničenja i kontrole domaćih putovanja i skoro u potpunosti zatvorila granice pošto se korona virus pojavio u gradu Vuhanu krajem 2019. godine.

Postepeno ukidanje ograničenja počelo je krajem prošle godine, ali Vlada je oklevala da nastavi izdavanje pasoša i dopusti stranim turistima da dođu, a svojim građanima da putuju u inostranstvo.

"Nadležne državne službe će privrednim subjektima u sektoru turizma pružiti neophodne smjernice za sproođenje te odluke. U ovom trenutku želimo da podsjetimo sve da se dobro pripreme prije svakog putovanja, budu bezbjedni i zdravi i pokažu učtivost dok putuju, uživaju u putovanju i bezbjedno se vrate kući", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kine.

Kineski turisti koji uglavnom putuju u velikim grupama koje organizuju agencije, poznati su po raskošnoj potrošnji na hotele, razgledanje, suvenire i popularnu robu.

Prije pandemije putovali su u većem broju i trošili ukupno više od državljana bilo koje druge zemlje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 17:16