Ilustracija / Shutterstock
21/02/2023 u 14:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kina predstavila mirovni plan za rješenje sukoba u Ukrajini

Održali smo sastanak sa visokorangiranim kineskim diplomatom gospodinom Vang Jijem. On je sa mnom podijelio ključne elemente kineskog mirovnog plana, rekao je ukrajinski ministar spoljnih poslova

Kineski državni savjetnik i član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Vang Ji podijelio je sa ukrajinskom stranom ključne tačke mirovnog plana za rješavanje sukoba u Ukrajini, koje Kijev namjerava da prouči i izvuče zaključke, izjavio je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba.

"Održali smo sastanak sa visokorangiranim kineskim diplomatom gospodinom Vang Jijem. On je sa mnom podijelio ključne elemente kineskog mirovnog plana. Radujemo se što ćemo dobiti tekst i kada primimo papir, mi ćemo ga detaljno analizirati i donijeti zaključke", rekao je Kuleba na zajedničkoj konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom i visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepom Boreljom u Briselu.

Kuleba je rekao da je princip teritorijalnog integriteta kamen temeljac za Ukrajinu i Kinu, što znači da sve što je Peking uradio i što će učiniti u vezi sa sukobom u Ukrajini treba da bude usmjereno na zaštitu teritorijalnog integriteta. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 23:32