Антигенски тестови, корона, омикрон / - ЕПА
27/01/2022 u 14:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кинески научници открили нови сој корона вируса

Предиздање, објављено на порталу biorxiv, наводи да инфекција сојем који сада циља слијепе мишеве, "не може бити унакрсно неутралисана антителима која циљају САРС-ЦоВ-2 или МЕРС-ЦоВ"

Кинески научници упозорили су на "потенцијалну пријетњу по биолошку безбједност" коју представља нови сој коронавируса, који се може пренијети са животиња на људе и не може бити "унакрсно неутралисан" антитијелима која циљају ковид.

Истраживачи, од којих већина долази са Универзитета Вухан, "неочекивано су открили" да сој НеоКоВ откривен у Јужној Африци и његов "блиски сродник" PDF-2180-CoV могу ефикасно користити неке врсте ензима 2 који конвертује ангиотензин шишмиша (АЦЕ2) и људски АЦЕ2 за улазак - преноси РТ.

Предиздање, објављено на порталу biorxiv, наводи да инфекција сојем који сада циља слијепе мишеве, "не може бити унакрсно неутралисана антителима која циљају САРС-ЦоВ-2 или МЕРС-ЦоВ".

Признајући да природа НеоКоВ-а "остаје загонетна", научници упозоравају на "потенцијалну пријетњу људској биолошкој безбједности, уз високу стопу смртности и стопу преноса".

Након свега – како да знамо да смо га заиста прележали

Друге недавне студије, које су такође спровели кинески научници, показале су да је "прогенитор" варијанте омикрона, која је изазвала нови талас инфекција широм свијета и која је сада доминантна у многим земљама, "прескочила са људи на мишеве, брзо акумулирала мутације које су погодиле зарази тог домаћина, а затим се вратила на људе".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 02:42